HTML

Kontár Komlókutató

Palackozott sörök rendszertelenül megjelenő és minden szakszerűséget nélkülöző szubjektív szemléje. Bemutatkozás


Már mikroblogként is:
Tumblr Komlókutató



Sört inna?
Komló Boltlexikon



Minden, amire valaha is kíváncsi volt:
Komló Határozó



Régi címkék tucatszám:
Komló Archívum

FRISSÍTVE - 2011. június 3.

Friss topikok

  • klagenfurtjeno: nahát bazmeg, ha ezt előbb látom, akkor előbb bontok sört, hogy végre eltakarodtatok a netről. (2024.03.15. 15:30) Itt a vége
  • klagenfurtjeno: @Eltiltott Vélemény: idd ki anyádból a húgyot, mert neked meg az való. (2024.03.15. 15:29) Rizmajer-Hopfanatic Pils Of Simcoe
  • klagenfurtjeno: ez a fajta újságírás már akkor is szar volt, mikor nem volt szar. (2023.12.31. 18:54) Rocky Cellar
  • klagenfurtjeno: mitet szerettél volna mondani ezzel a cikkel, hogy kifelyeezzed végre önmagatodat? hogy ízlik a lá... (2023.06.17. 20:58) Borsodi Bivaly
  • -kk-: @Zsolt Huszti: szerintem nem velem vitatkozol ¯\_​(ツ)_/¯ (2020.07.21. 14:59) Lőrinci Havanna

Címkék

ale (129) alkoholmentes (3) amerikai (17) archívum (7) bak (36) barna (136) békésszentandrás (22) belarusz (1) belga (27) bolgár (2) borsodi (11) bosnyák (3) brit (15) búza (51) crnagorc (1) cseh (77) dán (6) egypont (4) észt (2) fekete (34) félbarna (73) félpont (4) finn (1) francia (5) füstölt (12) gluténmentes (1) grúz (1) hagyományos (11) háromésfélpont (94) hárompont (71) holland (7) horvát (3) ilzer (4) ipa (28) ír (2) ízesített (63) izlandi (1) izraeli (1) kanadai (1) kétésfélpont (51) kétpont (47) kisüzemi (104) kőbánya (19) kóser (1) koszovói (1) kukorica (2) lambic (7) lengyel (10) lett (2) licenc (13) litván (3) macedón (1) magyar (171) máltai (1) másfélpont (17) mexikói (1) négyésfélpont (42) négypont (113) német (67) olasz (7) orosz (2) osztrák (23) ötpontos (59) pakisztáni (1) pécs (17) porter (22) portugál (1) radler (3) román (5) rozs (4) san marino (2) soproni (17) spanyol (2) stout (21) svájci (1) svéd (2) szerb (5) szlovák (22) szlovén (4) ukrán (6) világos (281) vörös (26) Címkefelhő

Edelweiss Kristallklar

2006.06.19. 17:46 -kk-

osztrák világos búzasör

Idegen pályákról érkezik versenyző: itt a KK történetének első nyugati búzasöre, a felső-középkategóriás Edelweiss. Bevallom, személy szerint először idegenkedve tekintettem a nem tisztán árpából készített mutáci­ókra, de néhány kikacsintás után, ráérezve a búzasör lehetőségeire, egé­szen érdemesnek tűnik a vele való próbálkozás.

(Itt szeretném megragadni az alkalmat és felhívni a kevésbé tapasztalt, ám újdonságok iránt fogékony olvasók figyelmét, hogy amennyiben nem köti őket gyermekkori eredetű vonzódás a hungarocell ízéhez, ne próbálják ki a rizssört, az indiaiakat pedig különösen ne.)

De maradjunk az osztrákok által ’havasi gyopár’ névre keresztelt búzasö­rünknél, bár kétségkívül nehéz a hagyományos besorolások szerint kós­tolni, hiszen alapvetően más karakterű. Mindenesetre próbáljuk meg. Szóval, az illatával nem fog hódítani, bár nem is olyan rossz, de az igazi érdekesség azért mégiscsak az íze: savanykás, éppen csak finoman átsu­hanóan keserű, de az igazi harmóniajátékot valóban csak citrommal hozza ki, amitől a lap szellemisége szerint sajnos el kellett tekintenem.

Utóízében, nem tudni, hogy csak az elvárások miatt-e, de határozottan a kalászból augusztusban frissen kilopott búzaszemekére emlékeztet, va­lami érdekes fémes-kesernyés-savanyú-édes, megfoghatatlan, de kelle­mes kísérettel, ami egy kicsit a belga apátsági sörökre emlékeztet.

Egyébként meg, bár ez pohárban érvényesül igazán, de kegyetlenül hab­zik, szóval ivás közben állagra akár valami érdekes ízű turmixra is bün­tetlenül asszociálhatunk. Jó.

Alkoholtartalom: 5,5 V/V%

2006. 06. 19.

3 komment

Címkék: búza világos osztrák négypont

A bejegyzés trackback címe:

https://komlo.blog.hu/api/trackback/id/tr9195201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kételkendő 2008.02.27. 03:07:56

Kedves KK!

Próbáld a szűretlen(zöld címkés) változatot, sokkal jobb.

natu 2008.02.29. 20:52:46

Szerintem is, a búzákból mindig a szüretlen (hefe) a jobb. És mindegyik brutálisan habzik, de erre találták ki a citromkarikát...

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2008.12.02. 21:08:33

Egyetertek, a zold sokkal finomabb, nalam abszolut kedvenc kategorie de persze ez sem rossz.
süti beállítások módosítása