HTML

Kontár Komlókutató

Palackozott sörök rendszertelenül megjelenő és minden szakszerűséget nélkülöző szubjektív szemléje. Bemutatkozás


Már mikroblogként is:
Tumblr Komlókutató



Sört inna?
Komló Boltlexikon



Minden, amire valaha is kíváncsi volt:
Komló Határozó



Régi címkék tucatszám:
Komló Archívum

FRISSÍTVE - 2011. június 3.

Friss topikok

  • klagenfurtjeno: nahát bazmeg, ha ezt előbb látom, akkor előbb bontok sört, hogy végre eltakarodtatok a netről. (2024.03.15. 15:30) Itt a vége
  • klagenfurtjeno: @Eltiltott Vélemény: idd ki anyádból a húgyot, mert neked meg az való. (2024.03.15. 15:29) Rizmajer-Hopfanatic Pils Of Simcoe
  • klagenfurtjeno: ez a fajta újságírás már akkor is szar volt, mikor nem volt szar. (2023.12.31. 18:54) Rocky Cellar
  • klagenfurtjeno: mitet szerettél volna mondani ezzel a cikkel, hogy kifelyeezzed végre önmagatodat? hogy ízlik a lá... (2023.06.17. 20:58) Borsodi Bivaly
  • -kk-: @Zsolt Huszti: szerintem nem velem vitatkozol ¯\_​(ツ)_/¯ (2020.07.21. 14:59) Lőrinci Havanna

Címkék

ale (129) alkoholmentes (3) amerikai (17) archívum (7) bak (36) barna (136) békésszentandrás (22) belarusz (1) belga (27) bolgár (2) borsodi (11) bosnyák (3) brit (15) búza (51) crnagorc (1) cseh (77) dán (6) egypont (4) észt (2) fekete (34) félbarna (73) félpont (4) finn (1) francia (5) füstölt (12) gluténmentes (1) grúz (1) hagyományos (11) háromésfélpont (94) hárompont (71) holland (7) horvát (3) ilzer (4) ipa (28) ír (2) ízesített (63) izlandi (1) izraeli (1) kanadai (1) kétésfélpont (51) kétpont (47) kisüzemi (104) kőbánya (19) kóser (1) koszovói (1) kukorica (2) lambic (7) lengyel (10) lett (2) licenc (13) litván (3) macedón (1) magyar (171) máltai (1) másfélpont (17) mexikói (1) négyésfélpont (42) négypont (113) német (67) olasz (7) orosz (2) osztrák (23) ötpontos (59) pakisztáni (1) pécs (17) porter (22) portugál (1) radler (3) román (5) rozs (4) san marino (2) soproni (17) spanyol (2) stout (21) svájci (1) svéd (2) szerb (5) szlovák (22) szlovén (4) ukrán (6) világos (281) vörös (26) Címkefelhő

Marston's Strong Pale Ale

2007.08.06. 21:47 -kk-

brit ale


A KK olyan sört vesz étlapra ma, amit nem kapni Magyarországon; negatív megközelítés szerint azért, mert gonosz, pozitív oldalról a változatosság és a látókörbővítés jegyében. Az utóbbi már csak azért is szívünknek kedvesebb értelmezés, mert a Marston's távol áll az itthoni söröktől megszokott világtól, lévén felsőerjesztésű ale, remek színnel és eltalált dizájnnal (kicsiben itt látható), ami érdekesebb viszont, hogy szemben az itthon árult brit sörökkel, nem pintes, hanem félliteres kiszerelésben látott világot. Úgy tűnik mindig az inkompatibilis mértékegységek vonzzák az angol főzdéket. Hasonlóan sajátos szokás, hogy az összetevőket sem tüntetik fel, így még teljesebb kihívás a kóstolás, lássunk munkához.

Illata, hűen ale mivoltjához, szinte nincsen, és amint belekóstolunk, egy pillanatig az íze sem tűnik túl intenzívnek, de amint a nevezett pillanat tovaszáll, lecsap a komplex összkép, kezdetnek friss, élesen kesernyés komlóval, ami hamarosan átmeneti meleg, kandallófényű malátás lecsengésbe vált. Biztos csak tudati belemagyarázás, de szinte érezni benne (meg más ale-ekben, pl. a Deuchars-ben is) a brit táj kopár, csípős hangulatát, tökéletes íz-élmény összhangot nyújtva.

Természetesen a KK óva int mindenkit, hogy a fenti, kicsit patetikus sorokból véletlenül se vonjon le elhamarkodott konzekvenciákat a stílus esetleges érésére, professzianizálódására: a fenti cikk hangulatváltásáért kizárólag a brit söripar felelős, nemsokára folytatjuk a kellemes, megszokott, kicsit lapos és közhelyes típusban, tartsanak velünk és jegyezzék fel: a Marston's kiváló sör.

Alkoholtartalom: 6,2 V/V %

2007. 08. 06.

Szólj hozzá!

Címkék: brit ötpontos ale világos

A bejegyzés trackback címe:

https://komlo.blog.hu/api/trackback/id/tr44133890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása