HTML

Kontár Komlókutató

Palackozott sörök rendszertelenül megjelenő és minden szakszerűséget nélkülöző szubjektív szemléje. Bemutatkozás


Már mikroblogként is:
Tumblr Komlókutató



Sört inna?
Komló Boltlexikon



Minden, amire valaha is kíváncsi volt:
Komló Határozó



Régi címkék tucatszám:
Komló Archívum

FRISSÍTVE - 2011. június 3.

Friss topikok

  • klagenfurtjeno: nahát bazmeg, ha ezt előbb látom, akkor előbb bontok sört, hogy végre eltakarodtatok a netről. (2024.03.15. 15:30) Itt a vége
  • klagenfurtjeno: @Eltiltott Vélemény: idd ki anyádból a húgyot, mert neked meg az való. (2024.03.15. 15:29) Rizmajer-Hopfanatic Pils Of Simcoe
  • klagenfurtjeno: ez a fajta újságírás már akkor is szar volt, mikor nem volt szar. (2023.12.31. 18:54) Rocky Cellar
  • klagenfurtjeno: mitet szerettél volna mondani ezzel a cikkel, hogy kifelyeezzed végre önmagatodat? hogy ízlik a lá... (2023.06.17. 20:58) Borsodi Bivaly
  • -kk-: @Zsolt Huszti: szerintem nem velem vitatkozol ¯\_​(ツ)_/¯ (2020.07.21. 14:59) Lőrinci Havanna

Címkék

ale (129) alkoholmentes (3) amerikai (17) archívum (7) bak (36) barna (136) békésszentandrás (22) belarusz (1) belga (27) bolgár (2) borsodi (11) bosnyák (3) brit (15) búza (51) crnagorc (1) cseh (77) dán (6) egypont (4) észt (2) fekete (34) félbarna (73) félpont (4) finn (1) francia (5) füstölt (12) gluténmentes (1) grúz (1) hagyományos (11) háromésfélpont (94) hárompont (71) holland (7) horvát (3) ilzer (4) ipa (28) ír (2) ízesített (63) izlandi (1) izraeli (1) kanadai (1) kétésfélpont (51) kétpont (47) kisüzemi (104) kőbánya (19) kóser (1) koszovói (1) kukorica (2) lambic (7) lengyel (10) lett (2) licenc (13) litván (3) macedón (1) magyar (171) máltai (1) másfélpont (17) mexikói (1) négyésfélpont (42) négypont (113) német (67) olasz (7) orosz (2) osztrák (23) ötpontos (59) pakisztáni (1) pécs (17) porter (22) portugál (1) radler (3) román (5) rozs (4) san marino (2) soproni (17) spanyol (2) stout (21) svájci (1) svéd (2) szerb (5) szlovák (22) szlovén (4) ukrán (6) világos (281) vörös (26) Címkefelhő

Arany Ászok Félbarna

2007.12.14. 21:09 -kk-

magyar félbarna sör


A KK hirtelen elhatátozásból eretneknek áll és megtöri fordulatos, forrásértékű cseh évadját, hogy helyet szorítson szűkebb hazája menetrendszerű izgalmának, amiről pedig igazából már írt (reméljük, senki nem hiszi azt, hogy nem ugyanazt a sört adja ki különféle neveken minden télen Kőbánya), de mivel akkor oldalunk még úgyis tapasztalatlan és nyers volt, az A.Á.F. megérhet még egy variációs ismétlést. Bevezetésként ejtsünk pár szót a téliesen hangulatos dizájnról, ami rendkívüli módon implikál egy kicsit megégetett sima aranyászokos címkét, annak minden dinamizmusával, illetve -hiányával együtt.

Ízében egy bő tizedmásodpercig kellemesen édeskés félbarnás jegyeket vehetünk észre, de csak hogy bántóan rövid időn belül átvegye helyét egy kevésbé kellemesen ászokos semmilyenségíz, ám utóízében mégiscsak a félbarnás emlék domináljon, pár perc múlva meg enyhe keserűség, mint a tábortűzparázsba ejtett virslié. Nem meglepő módon épp ez a periodikus bénaságszint-változás ad kegyelemdöfést az igazából halva született Félbarnának, mert túlzottan élethűen játssza el a 'simán béna sört ízesítünk' söripari körökben népszerű játékát, elvesztve rövid autentikus pillanatainak hitelét. Ez az autentikussághiány fog végighúzódni a vonatkozó honlapon (nem itt, a gyárin) ejtendő látogatásunkon is, ahol az Arany Ászok Félbarna menüpont kizárólag tökéletesen érdektelen, nagyrészt erősen, hm, idealista píármondatokkal próbálja felmagasztalni a szezonterméket, anélkül, hogy akár megemlítenék, hogy ez egy szezontermék: "mely kiválóan alkalmas a mindennapi sörömök bearanyozására". Persze, és épp úgy jött ki a lépés, hogy decemberben dobjuk piacra, a Téli Selymes első évfordulójára. Plusz öngyilkosan szar, ún. brandépítő szóvicc, kiváló.

A rutinszerű kisstílűség kimondottan szomorú, a nem sok munkaórát tükröző dizájn, az alsó fiókból előhúzott recept, a honlap kis beharangozószövege valahogy mind azt a fantáziát tudják a KK fejéből előcsiholni, amint valamikor kora ősszel a menedzsment reggel bejön, álmosan skiccel a Jászberényi út 7-11. egyik füstüveg tárgyalóasztalán, és negyedik napirendi pontként.megállapodnak a téli Ászok éves újbóli piacra dobásában, kiadják a píárosnak, hogy idén valami minimalista, könnyen memorizálható, ezáltal az ún. köztudatba könnyen beépülő nevet találjon ki hozzá; a grafikusnak hogy rajzoljon valami kellemesen meleg, télies, az otthon idilljét a söröző lelkekbe csempésző címkét, az üzemvezetőnek meg hogy állítsa át az egyik tartályt az idénytermelésre. Pedig a Drehert (ami ugye az Ászok is), még mindig határozottan az élen tartózkodónak szokás vélni a magyar söriparban (mégha a Soproni újabbkori portfólióbővétései után ezt csak egy félig visszafojtott tikkeléssel tudja is leírni a KK), ilyenként pedig nehezen képzelhető el, hogy ilyen stabilan ötlettelenül képesek csak tengődni az egyébként sok szempontból dicsértesen tarkuló piacon, valahogy mégis így van.

Befejezésül még érdemes vennünk egy pillantást az összetevőlistára is, mert itt is van megnyugvásra okot adó információ: az alapváltozat mellett természetesen a Félbarmából sem hiányozhat a magyar szarsörök fétise, az olcsósörös polc örök indikátora, a kukoricagríz. Félelmetes, hogy ehhez sikerült leírni az 'egyedi sörkülönlegesség' szókapcsolatot - a KK búcsúzólul reméli, hogy a PR részleg csak nem kóstolta meg, és azért sikerült ez a nemzeti kincsekhez méltó benyalás, nem azért, mert így is gondolják.

Alkoholtartalom: 5,1 V/V %

2007. 12. 14.

4 komment

Címkék: magyar félbarna kőbánya kétésfélpont

A bejegyzés trackback címe:

https://komlo.blog.hu/api/trackback/id/tr13264256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szasa 2008.02.10. 12:26:54

Két apróság. Illetve egy. Az egyik inkább háttérinfo.
Sajnos a PR megkóstolta. És ízlett nekik. Úgy gondolták két prémium sör "házíasításából" csak jó születhet. Tévedtek. Szar lett. Pedig volt rendesen könyörgés, hogy ne abból a két sörből készítsék, mint amiból készítik, de sajnos győzőtt az, hogy így olcsóbb előállítani.

Az apró helyreigazítás pedig az lenne, hogy nem az olcsósörös polc indikátora a kukoricagríz. Kukoricagrízt már akkor is használtak, amikor magyar honban azt sem tudták mi az olcsósör. Na nem mintha akkor nem az lett volna a célja, hogy malátát váltson ki, mert olcsóbb, csak azt szeretném mondani, hogy egy kategóriával feljebb is megtalálható, majdnem minden sörben.

Dino Velvet 2010.10.28. 20:19:34

Hol is kezdjem?

Elég régen ittam valószínűleg az első szériát, de most épp belefutottam. Midőn a dobozos verziót fogyasztom, az érzékek időrendbeli felháborodása szerint írom le véleményemet.

„A Söröm" - Szavakkal nem kifejezhető, hogy hallani, olvasni ezt mennyire hasonlít arra az érzésre, mint mikor álmomban 50 fekete özvegy a lábszáramat csikizve mászik az arcom felé, vagy mikor a sutyóban a tancsi csikorgott a krétával a táblán (de lehet, hogy Freddy Krugel volt az), illetve, hogy jól esne a meleg téli szoba merthogy kiráz tőle a hideg. Elég durván.
Jólesik, mint az elismerés - Ez valami olyasmi, mint mikor 5 évesen megsimogatták a buksimat én pedig mindent elhittem nekik, vagy a drágán (olcsón) növesztett sörhas elismerése?!?

Látvány - A számomra nem feltétlen ronda külsőtől (2010) és attól függetlenül, hogy az igazi érték mégiscsak belül lakozik, kitöltve esti lámpafénynél egészen kívánatos a színe. Emiatt viszont csalódni fogok hamarosan...

Íz - Mert az íz valóban cukrozott occsósör, na talán kicsit megpirított zucker, bár a tábortűzbe ejtett virsli részemről nem gáz, nekem az utóíz inkább némi epe és kész.

„Illat" - Enyhe technokol és alig érezhető téli kocsma vizeldéjének enyhén befagyott csikkúsztatója, amiben állva ha a tested a félbarnával utoljára érintkezik és elalélsz, ernyedt ujjaid közül a remek tabakáru halk pisszenéssel múlik ki mikor „földetér".

Az üres korsó szaga pár perc után - Ázott szalma...?

Végül - Tökmindegy.

szanisz 2010.10.29. 12:10:51

@Dino Velvet:

Meghoztad a kedvem!:D
A legviccesebb minden bizonnyal az áthallásos reklám azzal a félvér laboros lánnyal.

lackatheone 2010.11.30. 21:12:51

A héten voltam annyira bátor és megkóstoltam.
Hát az íze is elég f*s volt,de a SZAGA,az teljesen olyan volt,mint a hányásnak!Mondjuk az lepett volna meg,ha jó lesz...
süti beállítások módosítása