HTML

Kontár Komlókutató

Palackozott sörök rendszertelenül megjelenő és minden szakszerűséget nélkülöző szubjektív szemléje. Bemutatkozás


Már mikroblogként is:
Tumblr Komlókutató



Sört inna?
Komló Boltlexikon



Minden, amire valaha is kíváncsi volt:
Komló Határozó



Régi címkék tucatszám:
Komló Archívum

FRISSÍTVE - 2011. június 3.

Friss topikok

  • Lophass Joschka: Szerintem a mostani S. IPA-ra egyáltalán nem hasonlít a Havanna, talán a receptváltás előtti első ... (2018.11.10. 12:20) Lőrinci Havanna
  • ungert: @SzJános: Köszi szépen a reakciót. : ) Igazából meglepett, hogy azt írod, ne alkossak negatív véle... (2018.11.04. 15:19) Soproni Óvatos Duhaj APA
  • -kk-: @ungert: szuper, köszi! (2018.10.28. 22:40) Urpiner Exclusive 16%
  • barankai: Nem rossz. Az ízgyengeségei ellenére határozottan felismerhető az igazi pilsner. És ami fontos ez ... (2018.10.11. 01:23) Borsodi Mester
  • rowi: na de hát az egyik lényeg nem pont az, hogy nincs is marketing?:) egyébként meg valóban, legalább... (2018.09.27. 14:14) Pécsi APA

Címkék

ale (125) alkoholmentes (3) amerikai (17) archívum (7) bak (36) barna (134) békésszentandrás (21) belarusz (1) belga (25) bolgár (2) borsodi (11) bosnyák (3) brit (15) búza (51) crnagorc (1) cseh (75) dán (6) egypont (4) észt (2) fekete (33) félbarna (70) félpont (4) finn (1) francia (5) füstölt (11) grúz (1) hagyományos (11) háromésfélpont (89) hárompont (69) holland (7) horvát (2) ilzer (4) ipa (28) ír (2) ízesített (61) izlandi (1) izraeli (1) kanadai (1) kétésfélpont (47) kétpont (47) kisüzemi (102) kőbánya (17) kóser (1) koszovói (1) kukorica (2) lambic (6) lengyel (10) lett (2) licenc (13) litván (3) macedón (1) magyar (163) máltai (1) másfélpont (17) mexikói (1) négyésfélpont (41) négypont (110) német (66) olasz (7) orosz (2) osztrák (23) ötpontos (58) pakisztáni (1) pécs (14) porter (21) portugál (1) radler (3) román (5) rozs (4) san marino (2) soproni (16) spanyol (2) stout (20) svájci (1) svéd (2) szerb (5) szlovák (22) szlovén (4) ukrán (6) világos (272) vörös (24) Címkefelhő

Karamalz

2007.03.09. 18:23 -kk-

német alkoholmentes malátás ital

Rendkívül bizarr aspiráns követezik, egy olyan sör, amibe élesztő helyett glükóz-fruktóz szirupot tettek és emiatt alkohol helyett odaégett sütőtökléíz termett a palackban.

Természetesen közismert, hogy a legújabbkori, tudathasadásos német társadalom előszeretettel fogyaszt mindenféle bizarr élelmiszert, különféle majdnem-dolgokat, amikkel valamilyen irigyelten trendi tevékenységet, mint a sörözés, light üzemmódban utánozni lehet (ld. Radler), és azt is, hogy ezek között ritka az élvezhető termék (persze az ízlés szubjektív, stb), ám az Önök érdekét néző KK letesztelte a Karamalzot, hogy hű olvasóinak soha ne kelljen hozzányúlniuk.

Alkoholtartalom: 0 V/V%

2007. 03. 09.

4 komment

Címkék: német alkoholmentes egypont

A bejegyzés trackback címe:

https://komlo.blog.hu/api/trackback/id/tr895230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bartha Sándor 2007.11.16. 16:07:10

Sajnálom, hogy egy sörszakértő kezte el a KARAMALZ-ot próbálni - ez olyan mintha egy híres borázs - mondjuk Bock József próbálna véleményt mondani a szölőléről. Bár az is lehet, hogy értene hozzá, de mondjuk inkább nem tetsző lenne a vélemény.

Ettől még minden igaz lehet, sőt az ellenkezője is.
Tehát ez egy önnálló ital kategória, egészséges természetes alapanyagokból, ha pedig sörről szeretnénk véleményt mondani akkor várom egy teszt sörözésre !

-kk- 2007.11.16. 17:42:39

Kedves Sándor,
kezdetnek kérem engedje meg, hogy kinevessem a megtisztelő, ám alaptalan 'sörszakértő' megjelölésért, majd a lényegre térve kifejtsem, hogy a Karamalz a meglehetősen egyező alapanyagtartalom és a látensen érződő, bár nyíltan valóban nem megfogalmazott sörpótlék-szerep miatt került be. Remélem egyúttal, hogy Bock József nem követi nyomon a blog futó kommentjeit, lévén, mint borász, biztos vagyok benne, hogy vitatkozna szőlőleves példájával, tekintve, a valódi szőlőlé a borász számára alapanyag, a pancsolt szőlőlevet meg jobb esetben a nem-borászok sem tartják sokra.

Ilyen szempontból pedig a Karamalz helytálló párhuzam, hiszen a szőlőlé bor-, ez meg söralapanyagokból készül. Merthogy a sörös eredet nehezen lenne letagadható, a www.karamalz.de szerint az eredeti név is "Karamel-Kraftbier" volt, azaz változatlanul meggyőződésem, hogy helye van az oldalon. Ez nem predesztinálja természetesen a lehúzásra, ami kizárólag a tesztelő - azaz én - szubjektív, esetünkben kedvezőtlen, ám garantáltan pusztán az ízviágra épüő benyomásának eredménye, amivel lehet vitatkozni, csak teljesen felesleges. Célja pusztán annyi, hogy a sör iránt érdeklő sorstársaink saját kísérletező kedvük alkalmazása nélkül is értesüljenek rúla, milyen a Karamalz, miután (önálló italkategória-elméletével szemben) a sörhűtőben szembetalálkoznak vele.

altera 2009.11.05. 12:06:20

Mindössze annyit szeretnék mondani, hogy nekem a karamalz - a legtöbb alkolholmentes sörtől eltérően - ízlett. Kellően komlós is volt, és nem csak simán malátalé.

alehunter 2013.02.15. 23:04:43

no ez meg mondjuk nagyon nem sör...viszont üdítőnek nem rosszak ezek a malátaitalok. legalábbis belgiumban rehidratálni reggelente jók voltak :)