HTML

Kontár Komlókutató

Palackozott sörök rendszertelenül megjelenő és minden szakszerűséget nélkülöző szubjektív szemléje. Bemutatkozás


Már mikroblogként is:
Tumblr Komlókutató



Sört inna?
Komló Boltlexikon



Minden, amire valaha is kíváncsi volt:
Komló Határozó



Régi címkék tucatszám:
Komló Archívum

FRISSÍTVE - 2011. június 3.

Friss topikok

  • Lophass Joschka: Szerintem a mostani S. IPA-ra egyáltalán nem hasonlít a Havanna, talán a receptváltás előtti első ... (2018.11.10. 12:20) Lőrinci Havanna
  • ungert: @SzJános: Köszi szépen a reakciót. : ) Igazából meglepett, hogy azt írod, ne alkossak negatív véle... (2018.11.04. 15:19) Soproni Óvatos Duhaj APA
  • -kk-: @ungert: szuper, köszi! (2018.10.28. 22:40) Urpiner Exclusive 16%
  • barankai: Nem rossz. Az ízgyengeségei ellenére határozottan felismerhető az igazi pilsner. És ami fontos ez ... (2018.10.11. 01:23) Borsodi Mester
  • rowi: na de hát az egyik lényeg nem pont az, hogy nincs is marketing?:) egyébként meg valóban, legalább... (2018.09.27. 14:14) Pécsi APA

Címkék

ale (125) alkoholmentes (3) amerikai (17) archívum (7) bak (36) barna (134) békésszentandrás (21) belarusz (1) belga (25) bolgár (2) borsodi (11) bosnyák (3) brit (15) búza (51) crnagorc (1) cseh (75) dán (6) egypont (4) észt (2) fekete (33) félbarna (70) félpont (4) finn (1) francia (5) füstölt (11) grúz (1) hagyományos (11) háromésfélpont (89) hárompont (69) holland (7) horvát (2) ilzer (4) ipa (28) ír (2) ízesített (61) izlandi (1) izraeli (1) kanadai (1) kétésfélpont (47) kétpont (47) kisüzemi (102) kőbánya (17) kóser (1) koszovói (1) kukorica (2) lambic (6) lengyel (10) lett (2) licenc (13) litván (3) macedón (1) magyar (163) máltai (1) másfélpont (17) mexikói (1) négyésfélpont (41) négypont (110) német (66) olasz (7) orosz (2) osztrák (23) ötpontos (58) pakisztáni (1) pécs (14) porter (21) portugál (1) radler (3) román (5) rozs (4) san marino (2) soproni (16) spanyol (2) stout (20) svájci (1) svéd (2) szerb (5) szlovák (22) szlovén (4) ukrán (6) világos (272) vörös (24) Címkefelhő

Amstel Pulse

2007.06.25. 17:02 -kk-

holland világos sör


Tekintettel az idei nyár varázslatos mivoltára, mellyel rengeteg sörkonszernet vett rá új márkák bevezetésére, a KK harcba száll és legott teszteli is az újdonságokat, először a Brau Uniontól az igen hülye nevü Pulse-t. Amit - a nevétől eltekintve - rendkívül dizájnos, tényleg szép üvegben adnak, kísértetiesen hasonlóban, mint a fészektestvér Gösser Ice-t, de egyelőre bízunk benne, hogy egy cég nem esik duplán ugyanabba a hibába. Ezt erősíti a hátcímke szövegezése is, miszerint ez "alacsony kalória- és szénhidráttartalommal segíti, hogy a lényegre fókuszálj", bár ez sem hangzik jobban, mivelhogy a rosszemlékű Stella A. Légéré-t idézi meg.

A rejtélyre pontot teendő így kibiztosítjuk a mostanában divatos (és valóban hasznos) gránátstílusú letéphető kupakot és beleiszunk a sörbe, ami valahol a két rettegett modell között pihen, enyhén kesernyés vízízzel és kellemesen kolós, ám botrányosan rövid utóízzel, amit kis várakozás után egy elpusztíthatatlan, narancsos C-vitamin rágótablettás aroma vált.

Szóval a Brau Union biztos egy ún. Nyári Sörrel kívánt nagyobb szeletet hasítani a tortából,  mondjuk a radlerek és a búzasörök nyomására, ezt támasztja alá legalábbis a sör saját honlapján többszörösen kihangsúlyozott, betegesen bárgyúra sikerült citromellenes hadjárat; bár még ez sem magyarázza meg, hogy miért nem volt elég a Gösser Ice a szegmensben, dehát legfeljebb valamelyik kihal - a KK nem von majd gyászkeretet a nap fölé.

Alkoholtartalom: 4,7 V/V %

2007. 06. 25.

5 komment

Címkék: holland világos kétésfélpont

A bejegyzés trackback címe:

https://komlo.blog.hu/api/trackback/id/tr55105609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.01.17. 08:44:30

Hát, nem is tudom, mit mondjak.

Ha pozitív megjegyzést szeretnék tenni, akkor azt mondanám, hogy ahhoz képest, hogy nem is sör (ld. jozsefbiro.blog.hu/2010/01/17/sor_jellegu_ital ), egész jó a 2,5-ös eredmény.

Ha inkább negatív irányba vinném a kommentet, akkor meg azért kardoskodnék, hogy diszkvalifikáld a "versenyzőt", lévén nem is sör, csak úgy tesz... ;-)

-kk- 2010.01.17. 13:39:07

@promontor: hehe, régi cikk. még fölfelé hordott az értékítéletem :) egyébként cukor rengeteg sörben van, a cseheknél pl. kábé az összes Primátor.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.01.17. 19:10:48

@-kk-: Nahát, ezt nem is tudtam. Mondjuk ezek szerint cukor és cukor között kell, hogy legyen különbség... ;-)

A honlapjuk szerint a testesebb Primátorokban van cukor, ez kb. a fele a választéknak.

-kk- 2010.01.17. 21:08:21

@promontor: blöfföltem, de rajtakaptál :) mindenesetre meglepően sok cseh sörben van cukor, más nemzetek bezzeg a kukoricagrízre esküsznek, ha a sörpiszkításra esik szó. hát akkor már inkább a cukor...

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2010.01.17. 22:37:46

@-kk-: Ja, vigyázni kell velem, mert hajlamos vagyok ellenőrizni, amit mondasz... ;-)

Pl. közben utánaolvastam a wikipédián, és tényleg, a cukor is ott szerepel a rizs és a kukorica mellett, mint "pótanyag". Mondjuk azt nem írja, hogy pontosan melyik fázisban adagolják, de ha jól értem, a malátát pótolja, illetve egészíti ki, tehát elvileg annak is végig kell mennie a teljes folyamaton. Vagy legalábbis az erjesztésen mindenképp, gondolnám én.

Hogy aztán az Amstel Pulse esetén is így történik-e, vagy esetleg csak utólag édesítik meg, hogy a csajok is igyák a dizsiben, azt persze nem tudom, de az a tény, hogy "sör jellegű italnak" titulálták, mindenképp gyanús. Az eredmény pedig lesújtó.

No mindegy, arra jó volt a sztori, hogy megint tanultam valami újat. ;-)