HTML

Kontár Komlókutató

Palackozott sörök rendszertelenül megjelenő és minden szakszerűséget nélkülöző szubjektív szemléje. Bemutatkozás


Már mikroblogként is:
Tumblr Komlókutató



Sört inna?
Komló Boltlexikon



Minden, amire valaha is kíváncsi volt:
Komló Határozó



Régi címkék tucatszám:
Komló Archívum

FRISSÍTVE - 2011. június 3.

Friss topikok

  • klagenfurtjeno: nahát bazmeg, ha ezt előbb látom, akkor előbb bontok sört, hogy végre eltakarodtatok a netről. (2024.03.15. 15:30) Itt a vége
  • klagenfurtjeno: @Eltiltott Vélemény: idd ki anyádból a húgyot, mert neked meg az való. (2024.03.15. 15:29) Rizmajer-Hopfanatic Pils Of Simcoe
  • klagenfurtjeno: ez a fajta újságírás már akkor is szar volt, mikor nem volt szar. (2023.12.31. 18:54) Rocky Cellar
  • klagenfurtjeno: mitet szerettél volna mondani ezzel a cikkel, hogy kifelyeezzed végre önmagatodat? hogy ízlik a lá... (2023.06.17. 20:58) Borsodi Bivaly
  • -kk-: @Zsolt Huszti: szerintem nem velem vitatkozol ¯\_​(ツ)_/¯ (2020.07.21. 14:59) Lőrinci Havanna

Címkék

ale (129) alkoholmentes (3) amerikai (17) archívum (7) bak (36) barna (136) békésszentandrás (22) belarusz (1) belga (27) bolgár (2) borsodi (11) bosnyák (3) brit (15) búza (51) crnagorc (1) cseh (77) dán (6) egypont (4) észt (2) fekete (34) félbarna (73) félpont (4) finn (1) francia (5) füstölt (12) gluténmentes (1) grúz (1) hagyományos (11) háromésfélpont (94) hárompont (71) holland (7) horvát (3) ilzer (4) ipa (28) ír (2) ízesített (63) izlandi (1) izraeli (1) kanadai (1) kétésfélpont (51) kétpont (47) kisüzemi (104) kőbánya (19) kóser (1) koszovói (1) kukorica (2) lambic (7) lengyel (10) lett (2) licenc (13) litván (3) macedón (1) magyar (171) máltai (1) másfélpont (17) mexikói (1) négyésfélpont (42) négypont (113) német (67) olasz (7) orosz (2) osztrák (23) ötpontos (59) pakisztáni (1) pécs (17) porter (22) portugál (1) radler (3) román (5) rozs (4) san marino (2) soproni (17) spanyol (2) stout (21) svájci (1) svéd (2) szerb (5) szlovák (22) szlovén (4) ukrán (6) világos (281) vörös (26) Címkefelhő

Amstel Bock

2006.08.16. 18:06 -kk-

holland baksör

Dacára a hazai sörforgalmazók átlagtípusoktól való eltérési iszonyának, kapni időnként nempilseni, nemvilágos, nemegyforma söröket is, például az Amstel Bockot. Ez különöen örvendetes, hiszen például Kaiser Darkot csak hordóban forgalmaznak, szinte minden más nagyobb márkából meg kapható az alapváltozat és slussz.

Megoldásul lehetne hirdetni fogyasztói öntudatot, meg kereseti vissza­csatolást, meg hasonló közgázbölcsességeket, de ha őszintén magunkba nézünk, azért mégsem tűnik valószínűnek, hogy egy aktuális közvéle­mény-kutatás adatsorával a kezükben a söripari menedzserek hirtelen hamut szórának fejükre, megszaggaták ruháikat és ráébrednek, hogy a nép változatosságot vár. Főleg, hogy valószínűleg nem is.

Mindezek okán különösen meg kell becsülni azt, ami van, mint a Bock, ami hagyományos, jó erős és sűrű, édes baksör, amit elméletileg télen, maximum ősszel kéne inni, de nyáron sem rossz, egyáltalán, bár nem az az egyéni ízvilágú nemzeti kincs, mint a Dreher Bak, de mivel nem is ma­gyar, furcsa is volna, ha az lenne.

Karaktere inkább csokoládésan édes és telt, laktató és tömény. Utóízében is csak az egyenes lecsengést láthatjuk, ami üveges söröknél sajnos nem túl gyakori, szóval ünnepelendő. A próbaúton mindenesetre képes volt arra a furcsa trükkre, hogy mindenféle kíséret nélkül még a palack vége előtt jóllakasson. Folyékony barna kenyér.

Alkoholtartalom: 7 V/V%

2006. 08. 16.

2 komment

Címkék: holland barna bak négypont

A bejegyzés trackback címe:

https://komlo.blog.hu/api/trackback/id/tr1295214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dóvil 2007.10.06. 17:25:48

Ahogy a barnasörök őszi, téli hónapokhoz "illenek" - ennek ellenére természetesen nyáron is nyakalom befelé - ,úgy szobahőmérsékleten is simogatja a gégét, a gyomrot, a kedélyeket.
Ez az amstel-féle "sörmegoldás" nagyon finomra sikeredett!
És igen - T. KK. után szabadon, ez a barna telit, laktat!

Revok 2010.06.20. 14:56:54

Egy dologra nem tudok rájönni: vajon honnan a fenéből lehet ma még Amstel Bock-ot szerezni?

Illetve lenne egy javaslatom (vagy a hiány égető volta miatt követelésem) a KK felé (még akkor is, ha így Júniusban nemigen aktív): legyen olyan szíves a sok jobbnál jobb (ám sajnos csak kevesek által kóstolt) sörkülönlegesség mellé olyan, a hétköznapi "sörkultúrához" sokkal inkább kötődő neveket is felsorakoztatni, és a megszokott alapossággal tesztelni, mint pl. a sima Amstel Lager; illetve a feltűnően gyorsan terjedő (és általam is erősödő gyanúval fogadott) Argus...

Amúgy köszönet a jó kritikákért.
süti beállítások módosítása