holland baksör
Dacára a hazai sörforgalmazók átlagtípusoktól való eltérési iszonyának, kapni időnként nempilseni, nemvilágos, nemegyforma söröket is, például az Amstel Bockot. Ez különöen örvendetes, hiszen például Kaiser Darkot csak hordóban forgalmaznak, szinte minden más nagyobb márkából meg kapható az alapváltozat és slussz.
Megoldásul lehetne hirdetni fogyasztói öntudatot, meg kereseti visszacsatolást, meg hasonló közgázbölcsességeket, de ha őszintén magunkba nézünk, azért mégsem tűnik valószínűnek, hogy egy aktuális közvélemény-kutatás adatsorával a kezükben a söripari menedzserek hirtelen hamut szórának fejükre, megszaggaták ruháikat és ráébrednek, hogy a nép változatosságot vár. Főleg, hogy valószínűleg nem is.
Mindezek okán különösen meg kell becsülni azt, ami van, mint a Bock, ami hagyományos, jó erős és sűrű, édes baksör, amit elméletileg télen, maximum ősszel kéne inni, de nyáron sem rossz, egyáltalán, bár nem az az egyéni ízvilágú nemzeti kincs, mint a Dreher Bak, de mivel nem is magyar, furcsa is volna, ha az lenne.
Karaktere inkább csokoládésan édes és telt, laktató és tömény. Utóízében is csak az egyenes lecsengést láthatjuk, ami üveges söröknél sajnos nem túl gyakori, szóval ünnepelendő. A próbaúton mindenesetre képes volt arra a furcsa trükkre, hogy mindenféle kíséret nélkül még a palack vége előtt jóllakasson. Folyékony barna kenyér.
Alkoholtartalom: 7 V/V%
2006. 08. 16.