HTML

Kontár Komlókutató

Palackozott sörök rendszertelenül megjelenő és minden szakszerűséget nélkülöző szubjektív szemléje. Bemutatkozás


Már mikroblogként is:
Tumblr Komlókutató



Sört inna?
Komló Boltlexikon



Minden, amire valaha is kíváncsi volt:
Komló Határozó



Régi címkék tucatszám:
Komló Archívum

FRISSÍTVE - 2011. június 3.

Friss topikok

  • klagenfurtjeno: nahát bazmeg, ha ezt előbb látom, akkor előbb bontok sört, hogy végre eltakarodtatok a netről. (2024.03.15. 15:30) Itt a vége
  • klagenfurtjeno: @Eltiltott Vélemény: idd ki anyádból a húgyot, mert neked meg az való. (2024.03.15. 15:29) Rizmajer-Hopfanatic Pils Of Simcoe
  • klagenfurtjeno: ez a fajta újságírás már akkor is szar volt, mikor nem volt szar. (2023.12.31. 18:54) Rocky Cellar
  • klagenfurtjeno: mitet szerettél volna mondani ezzel a cikkel, hogy kifelyeezzed végre önmagatodat? hogy ízlik a lá... (2023.06.17. 20:58) Borsodi Bivaly
  • -kk-: @Zsolt Huszti: szerintem nem velem vitatkozol ¯\_​(ツ)_/¯ (2020.07.21. 14:59) Lőrinci Havanna

Címkék

ale (129) alkoholmentes (3) amerikai (17) archívum (7) bak (36) barna (136) békésszentandrás (22) belarusz (1) belga (27) bolgár (2) borsodi (11) bosnyák (3) brit (15) búza (51) crnagorc (1) cseh (77) dán (6) egypont (4) észt (2) fekete (34) félbarna (73) félpont (4) finn (1) francia (5) füstölt (12) gluténmentes (1) grúz (1) hagyományos (11) háromésfélpont (94) hárompont (71) holland (7) horvát (3) ilzer (4) ipa (28) ír (2) ízesített (63) izlandi (1) izraeli (1) kanadai (1) kétésfélpont (51) kétpont (47) kisüzemi (104) kőbánya (19) kóser (1) koszovói (1) kukorica (2) lambic (7) lengyel (10) lett (2) licenc (13) litván (3) macedón (1) magyar (171) máltai (1) másfélpont (17) mexikói (1) négyésfélpont (42) négypont (113) német (67) olasz (7) orosz (2) osztrák (23) ötpontos (59) pakisztáni (1) pécs (17) porter (22) portugál (1) radler (3) román (5) rozs (4) san marino (2) soproni (17) spanyol (2) stout (21) svájci (1) svéd (2) szerb (5) szlovák (22) szlovén (4) ukrán (6) világos (281) vörös (26) Címkefelhő

Maisel's Weisse Dunkel

2009.04.24. 13:59 -kk-

német szűretlen barna búzasör


Sörblogot írni azért szórakoztató dolog, mert az ötvendeik, jellegében ugyanolyan sörről írt posztnál az ember mindig elgondolkodik, mi értelme van leírni ugyanazt, mint a korábbi negyvenkilenc alkalommal. Ma ugyan nem pontosan ez a helyzet, hiszen az eddig feldolgozott barna búzasörök listája a KK-nál valahol öt és tíz tétel között állhat, mégsem tudunk szabadulni az enyhe rettegéstől, hogy mi lesz, ha a Maisel's Dunkel is ugyanolyan lesz, mint mondjuk a Löwenbräu, az Edelweiss vagy a Paulaner hasonló produktuma. Önnyugtató válaszunk erre rendszerint az, hogy hogy írni mindig a haranggörbe két (de inkább főként a pozitív pólus felőli) száráról érdemes, azt meg, hogy mi az, ami ott foglal helyet, csak sok kóstolással (azaz a teljes görbe bejárásával, lényegében) lehet kideríteni - akkor meg akár lehet azokról is írnunk, amik útközben voltak, hiszen az ember úgyis olyan sajátos gondolkozású általában, hogy jobban szeret arról olvasni, amit ő is ismer. Különösen igaz ez, ha még szereti is az adott sört, ráadásul a kritika is jókat ír róla: a saját vélemények pozitív, benyalásszerű megerősítése a legjobb módszer az olvasottságmérő feltornázására.

A Maisel's Weisse ugyan garantáltan nem tartozik a legelterjedtebb márkák közé Magyarországon, így ma csupán első érvünkre, a különlegességfaktorra számíthatunk - ami az Originalnál lényegében bejött, tehát remélhetőleg a Dunkelnél sem lesz másképp. Külsőre például biztosan nincs semmi érdemi különbség: a barna változat ugyanazt a kellemes, kék-fehér, cirádás formaruhát viseli, mint márkatársai, jellegét csak némi övvonali színkódozás indikálja kívülről - érdekességként csak az összetevők listájában szereplő 'Röstmalzbier' (pörkölt malátasör?) keltheti fel esetleg elült érdeklődésünket.

Kitöltve a sztenderd barnabúzás védjegy, az enyhén rezes csokoládészín fogadja elsőként kóstolózászlóaljunkat, gyenge élesztős illattal körítve. Íze mentes a váratlan jegyektől, ugyanakkor határozottan kifinomult: az enyhén savanykás kezdeteket követően meleg, friss rozskenyérre hajazó aromájú maláta képviseli a testet, az üvegből fennmaradó időre is hasonló pékséghangulatú sikerességet kölcsönözve sörünknek. Nagyszerű, kellemes búzasör, minden kiemelkedő jegy nélkül, amit bátran tekinthetnének etalonnak (vagy legalábbis előremutató példának) a cikk elején említett gyártók mindannyian.

Alkoholtartalom: 5,2 V/V %

2009. 04. 30.

2 komment

Címkék: német búza barna négypont

A bejegyzés trackback címe:

https://komlo.blog.hu/api/trackback/id/tr451083922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tom Keller · http://tomkeller.blog.hu 2009.05.04. 19:33:42

Ezt árusítják valahol Magyarországon vagy németországi tapasztalat?

-kk- 2009.05.04. 23:03:23

GRoby, Bp., Teleki tér, például - de biztos van máshol is, importálják az országba.
süti beállítások módosítása