osztrák 'jégsör'
Érdekes alanyt hozott magával a futószalag, állítólag jégsört, bár azokról úgy szólt a történet, hogy a kifagyó víztől épp, hogy erősebbnek és aromásabbnak kéne lennie, míg a Gösser a legkevésbé sem az, szóval lehet, hogy a Brau Union gyártói honlapja sem véletlenül teszi idézőjelbe a megnevezést.
Íze, bár tagadhatatlanul friss és kellemes, de szintén nem teszi túlzottan emlékezetessé – keretnek tökéletes, de nincs benne semmi karakter. Még a szaga lehetne a leginkább megragadó, ha eltekintünk a balatonvizes hátsó gondolatoktól, szóval egész határozottan felüti rút fejét a divatsörré bélyegzés ördöge.
Tudathasadásos állapotot okoz a besorolása, mert a külön-külön számba vehető egzakt jellemzők alapján jónak kéne mondani, de az egész mégis kicsit jellegtelen, kicsit semmilyen, és emiatt, illetve a trendsör-motívumok miatt (átlátszócímke, csavaroskupak, C.U.L.T szűrési technika) kicsit viszolyogtató hatást kelt; de hogy ne legyünk ilyen előítélesen igazságtalanok, fontos megjegyezni, hogy azért bőven vannak az Ice-ban szép pillanatok is, például az ideálisan kesernyés ízösszhang, aminek azonban sajnos semmilyen nyoma nem marad, az kimerül a lágy, édeskés és semmilyen utóízben.
Szóval patikamérleggel összeállított, (borász jelzőt lopva) tengerentúli stílusú és partisegédeszköznek (à la Miller) tűnő sörről van szó.
Alkoholtartalom: 4,8 V/V%
2006. 06. 20.